Recycling van plastic flessen


Recycling van plastic flessen

Heeft u wel eens gehoord over recycling van plastic flessen voor het refurbishen van bureaustoelen? Wij vertellen u er graag meer over. Als bedrijf dat zich al jaren bezig houdt met het reviseren en upcyclen van Ahrend bureaustoelen werken wij graag op een duurzame manier. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is dan ook één van de peilers van onze diensten en hoe kan dat beter dan producten volledig te recyclen? We maken daarom tijdens onze werkzaamheden graag gebruik van het circulair inzetten van onderdelen. Daarnaast zijn we ook bewust op zoek naar andere opties die onze diensten kunnen verduurzamen. Op die manier werken we samen met een bedrijf dat plastic flessen recyclet en omzet in een sterke meubelstof. Deze stof is perfect voor het bekleden van bureaustoelen. De keuze om deze stoffen voor onze diensten te gebruiken werd dan ook snel door ons gemaakt.

Meubelstof gemaakt van plastic flessen

Het klinkt wellicht onwaarschijnlijk, maar het is wel degelijk mogelijk: een meubelstof die is gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Hoewel u misschien zou verwachten dat het omzetten van plastic flessen tot een meubelstof een paar harde draden en dito stof zou opleveren, is niets minder waar. De stof is wel sterk, maar voelt zeer zacht aan. De plastic flessen worden door een uitgebreid proces van vele bewerkingen omgezet in dunne polyester draden. Deze gesponnen draden zijn duurzaam en hebben alle kenmerken die een meubelstof van een sterke kwaliteit nodig heeft. De stof biedt dan ook een maximaal zitcomfort en een uitstekende zachtheid. Maar tijdens het gebruik ervan ervaart u nog meer positiefs. Zo zal het gegarandeerd een geruststellend gevoel geven dat u het verschil maakt voor onze planeet. Want deze stof kan onbeperkt gerecycled worden, ongeacht het aantal jaren dat u er gebruik van maakt. Mooier kan het niet!

Waarom kiezen voor deze stof?

Onze aarde is een prachtige plek die goed voor ons zorgt. Maar dat kan alleen als wij ook voor haar zorgen. Een steeds groter wordende consumptie zorgt voor een constant groeiende afvalberg van plastic. Door te kiezen voor recycling van plastic flessen kunt u een deel van de oplossing zijn. Door een expert in de arm te nemen die talloze bedrijven geholpen heeft om producten en productieprocessen te verduurzamen hebben wij een goede stap gezet in ons streven om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Innovatief textiel uit gerecyclede plastic flessen gebruiken om uw Ahrend bureaustoelen te herstofferen is tenslotte een mooie manier om een inspiratiebron te zijn voor velen. Uiteraard voldoen de stoffen aan alle wenselijke kwalificaties en kwaliteiten. Daardoor tonen wij ons respect voor onze planeet en de mensen die daarop wonen. Doet u met ons mee? Wij herstofferen ook graag uw stoelen met deze mooie stoffen.

Hoe wordt meubelstof gemaakt uit gerecyclede plastic flessen?

De meubelstof die wordt gemaakt door recycling van plastic flessen is ontstaan door duurzaam te ondernemen met respect voor mens en planeet. De meubelstof wordt namelijk gemaakt tijdens een efficiënt proces dat maar een fractie gebruikt van de energie en het water die nodig zijn voor meubelstoffen die op een traditionele manier worden verwerkt. Daardoor is de ecologische voetafdruk ervan veel kleiner en dat is uiteraard ook op de lange termijn veel beter. De uit de pet-flessen vervaardigde meubelstoffen bestaan uit 100% synthetisch polyester. Ze worden gevormd door twee groepen draden die haaks op elkaar worden geweven. Hoe dichter de draden op elkaar worden geweven, hoe zwaarder de stof is en hoe hoger de dichtheid. In iedere uitvoering gaat het om een erg sterk materiaal dat vooral heel slijtvast is. Omdat de stoffen 100% polyester bevatten en geen mix zijn van andere stoffen, zijn ze enorm eenvoudig te hergebruiken.

Wat doen wij nog meer om te verduurzamen?

Omdat wij een bedrijf zijn dat graag duurzaam onderneemt doen wij natuurlijk meer dan alleen stoffen gebruiken, verkregen door recycling van plastic flessen. Ons gehele beleid is erop gericht zoveel mogelijk te recyclen om de circulaire economie op gang te houden. Zo maken we gebruik van gereviseerde onderdelen, afkomstig van andere Ahrend bureaustoelen. Tevens wijzen wij ondernemers er zo veel mogelijk op hun bureaustoelen te laten reviseren door de zittingen te laten herstofferen. Dat kan natuurlijk met een stof van gerecyclede plastic flessen, maar we gebruiken ook andere mooie stoffen. Op die manier kunnen bestaande stoelen veel langer mee en zorgen we er mede voor dat de afvalbergen niet groter worden. Ook werken we graag op locatie. Dat voorkomt onnodig werkverkeer en is bovendien veel efficiënter. Zo dragen wij ons steentje bij aan een circulaire economie. Helpt u ook mee? Huur ons dan in. Samen maken we het verschil!

Wij refurbishen alleen bureaustoelen van Ahrend

Uzat.nl reviseert alleen bureaustoelen van het merk Ahrend. Dat is een bewuste keuze. Ahrend is namelijk ook een merk dat al jaren op een maatschappelijk verantwoorde manier onderneemt. Het bedrijf heeft een zeer duurzame visie op de productie van bureaustoelen. Het productieproces is er volledig op gericht het milieu zo min mogelijk te belasten. Alle energie die benodigd is voorzet vervaardigen van bureaustoelen wordt groen opgewekt. Bovendien worden alle stoelen onderdeel voor onderdeel opgebouwd. Dat betekent dat iedere bureaustoel eenvoudig gerepareerd of gereviseerd kan worden. Tenslotte kan ieder onderdeel apart vervangen worden als het technische mankementen vertoont. Daarmee worden er niet onnodig delen van bureaustoelen weggegooid. Alle bureaustoelen van Ahrend zijn daarmee volledig recyclebaar. En dat is precies wat past bij onze duurzame manier van werken.

Om welke refurbished bureaustoelen gaat het?

Wij refurbishen bureaustoelen van Ahrend die hoog scoren op kwaliteit en die in Nederland het meest worden gebruikt. Dit zijn de Ahrend 220, de Ahrend 230 en de Ahrend 2020. Deze modellen zijn erg bekend en hebben dan ook een uitstekende reputatie. Heeft u deze bureaustoelen in gebruik en wilt u ze graag laten upcyclen? Wij regelen het graag! Elke stoel die wij opknappen controleren we vanzelfsprekend voordat wij die aan u teruggeven. Zo kunt u er zeker van zijn dat u een bureaustoel heeft die er niet alleen mooi uitziet, maar één die ook voldoet aan de technische normen. Precies alsof hij rechtstreeks van de fabriek komt.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze diensten en producten? Kijkt u dan ook eens op onze pagina’s Herstofferen, Stoffering, Onderdelen, Over ons en Onze werkwijze. Of bekijk de pagina’s over het herstofferen van uw Ahrend 220, Ahrend 230 of Ahrend 2020 bureaustoel.


Vragen, opmerkingen en suggesties over deze pagina? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101 AR, Amsterdam

Telefoon: 020-4704057
E-mail: contactformulier

KvK-nummer: 35029813
Btw-id: NL001541556B76