Duurzaam ondernemen


Duurzaam ondernemen met bureaustoelen

Duurzaam ondernemen of maatschappelijk verantwoord ondernemen is zaken doen met aandacht voor het milieu. Dat kan bijvoorbeeld door afval te scheiden of energie te besparen, of door zoveel mogelijk circulair te werken. Dat laatste kan onder andere door te letten op aankopen die u doet voor uw bedrijf. Zo zult u waarschijnlijk wel zo veel mogelijk prijsbewust inkopen. Maar heeft u er wel eens over nagedacht hoe u met bestaande bezittingen omgaat, zoals uw kantoormeubilair? Van veel bureaustoelen die om welke reden dan ook niet meer voldoen, wordt onnodig vaak afstand gedaan. Soms worden deze zelfs vernietigd. Het laten reviseren van kantoorstoelen is echter een prima voorbeeld van duurzaam ondernemen. Daarmee bespaart u namelijk niet alleen op kosten voor aanschaf, onderhoud of vervanging. U redt er tevens onze planeet mee.

Hergebruik en upcycling

Uzat.nl zet zich volledig in voor circulair ondernemen op het gebied van kantoormeubilair. Dat doen we al jarenlang, zelfs al voordat circulair ondernemen een ingeburgerde term was. Met veel ervaring in het verkopen van kantoormeubilair werden wij namelijk regelmatig geconfronteerd met bedrijven die hun bureaustoelen wilden vervangen. Al snel bleek dat de bureaustoelen die ze in hun bezit hadden echter best nog bruikbaar waren, zeker indien ze werden opgeknapt. Sommige stoelen waren wel aan het einde van hun leven, maar daarvan waren vele onderdelen nog prima bruikbaar. Daarop besloten wij meer aandacht te besteden aan het hergebruiken of reviseren van deze onderdelen. Daardoor konden we de meeste Ahrend bureaustoelen upcyclen of refurbishen. Zo kregen ze een geheel nieuw uiterlijk en een uitstekende technische update voor een geweldige prijs.

Refurbishing van Ahrend bureaustoelen

Ahrend is een merk dat zelf ook al jaren op een maatschappelijk verantwoorde manier onderneemt. Door al in de jaren negentig te kiezen voor duurzaam ondernemen ontstond er in het bedrijf een hele nieuwe visie op de productie van kantoorproducten. Daarbij was het belangrijkste kenmerk dat de producten niet langer het milieu mochten belasten. Als gevolg daarvan zijn inmiddels alle Ahrend bureaustoelen volledig recyclebaar. Ieder onderdeel van deze stoelen is geschikt voor hergebruik in een andere Ahrend bureaustoel, of kan worden gebruikt als grondstof voor een ander product van het merk. Tien jaar na het starten met recycling is Ahrend zelfs nog een stapje verder gegaan in duurzaam ondernemen. Door het productieproces van de stoelen te verduurzamen wordt alle energie die nodig is voor het vervaardigen van bureaustoelen groen opgewekt. Perfect voor onze planeet!

Recyclebare bureaustoelen

Met de productie van volledig recyclebare bureaustoelen is er veel veranderd op het gebied van kantoormeubilair. Waar een productieproces vroeger zo werd ingericht dat een product werd vervaardigd van grote delen geprefabriceerde materialen werden bureaustoelen ineens onderdeel voor onderdeel opgebouwd. Daardoor was het niet meer nodig om een groot deel te vervangen als er bijvoorbeeld alleen een schroefje kapot was. Als logisch gevolg daarvan werden er dan ook geen stoelen meer weggegooid omdat men liever een nieuwe bureaustoel kocht. Een bijkomend voordeel van recyclebare bureaustoelen was bovendien dat de bureaustoelen veel eenvoudiger gerepareerd konden worden. Tenslotte was het alleen nog maar nodig een onderdeel te vervangen om een stoel weer bruikbaar te maken. Van de stoelen die wel versleten waren konden de onderdelen bovendien worden bewaard om andere bureaustoelen te reviseren.

Uzat.nl zorgt voor revitalisatie

Heeft u één of meerdere bureaustoelen van Ahrend die best een opknapbeurt kunnen gebruiken? Maak dan gebruik van de diensten van Uzat.nl. Heeft u een aantal bureaustoelen die bijvoorbeeld technisch niet meer goed functioneren? Dan controleren wij deze en vervangen we de kapotte onderdelen waar nodig door Ahrend onderdelen uit onze voorraad. Vaak zijn dat onderdelen die al eerder zijn gebruikt in een andere Ahrend stoel. Dat wil echter niet zeggen dat het geen sterke exemplaren zijn. Alle onderdelen die wij gebruiken zijn volledig door ons gereviseerd en functioneren optimaal. Wij beschikken daarbij over circulaire onderdelen in verschillende staat. Zo hebben sommige onderdelen lichte gebruikssporen en zijn andere in een prima staat en volledig gereviseerd. Wilt u toch liever een nieuw onderdeel voor uw bureaustoel? Uiteraard is dat ook mogelijk. Wij zorgen altijd voor een stoel die perfect functioneert.

Herstofferen of herbekleden van uw bureaustoel

Naast het refurbishen van uw Ahrend bureaustoel door het vervangen van onderdelen kunt u bij ons ook terecht voor het herstofferen of herbekleden van de zitting. Juist omdat de stoelen van Ahrend zo’n uitstekende kwaliteit hebben is dit vaak een reden voor ondernemers om contact met ons op te nemen. De bureaustoel zelf werkt meestal nog prima, maar door het vele gebruik van de stoel is de zitting ervan wel versleten, bevat hij vlekken of is er een andere reden voor een nieuw uiterlijk. Met een mooie nieuwe bekleding ziet zo’n Ahrend bureaustoel er weer uit als nieuw. De meeste stoelen zijn door Ahrend vervaardigd in het rood, blauw of zwart. Daarom zijn dat ook de kleuren die wij standaard aanbieden. Wilt u liever een stoel in dezelfde tint als uw bedrijfskleuren? Ook dat is mogelijk. Rekent u dan wel op een wat langere levertijd en een prijsverschil.

Duurzaam ondernemen: onze werkwijze

Wilt u duurzaam ondernemen? Kies dan voor de refurbishing diensten van Uzat.nl. Wij knappen uw bureaustoel(en) graag op, of het nu gaat om het vervangen van onderdelen of het renoveren van de bekleding. Dat kan op verschillende manieren. Zo kunnen wij met u afspreken dat wij u bezoeken op uw eigen locatie, en daar aan de slag gaan met het upcyclen van uw bureaustoelen. We kunnen echter ook afspreken dat wij uw stoelen ophalen en ze in onze eigen werkplaats omtoveren tot mooie nieuwe bureaustoelen. Heeft u zelf een technische dienst in huis die best een aantal onderdelen zelf kan vervangen? Dan kunnen wij ook onze circulaire onderdelen toezenden zodat u het probleem zelf kunt oplossen. Waar u ook voor kiest, het resultaat zal altijd uitstekend zijn. Met onze jarenlange ervaring kunt u rekenen op een vakkundige aanpak en voor de prijs hoeft u het niet te laten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze diensten en producten? Kijkt u dan ook eens op onze pagina’s Herstofferen, Stoffering, Onderdelen, Over ons en Onze werkwijze. Of bekijk de pagina’s over het herstofferen van uw Ahrend 220, Ahrend 230 of Ahrend 2020 bureaustoel.


Vragen, opmerkingen en suggesties over deze pagina? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

A & I Kantoorinrichting
Kollenbergweg 50
1101 AR, Amsterdam

Telefoon: 020-4704057
E-mail: contactformulier

KvK-nummer: 35029813
Btw-id: NL001541556B76